



Kostaryka, San Rafael | Washed #24
Opis
Na południe od San Jose znaleźć można majestatyczne góry Tarazzu. Jest to najbardziej znany na świecie region w którym rośnie kawa, nazywany pieszczotliwie świętym. Kawy na jego terenie rosną w wysokościach między 1,100 a 1800 m.n.p.m.
Bogata gleba wulkaniczna, duża wysokość, dostęp do światła oraz odpowiednia ilość opadów sprawiają, że jest to idealny region do produkcji wyjątkowej kawy. Po jej zaparzeniu w kubku otrzymacie pełną esencję regionu Tarazzu z jego głębokim, żywym aromatem i cytrynową kwasowością oraz gładkim finiszem.
Region: Tarrazu San Rafael
Obróbka: Washed
Odmiana: Caturra, Catuai
Nuty: (work in progress)
Waga: 250g
Nasza etykieta
Patrząc na naszą etykietę możecie zastanawiać się czym jest ta linia pośrodku i co tak naprawdę oznaczają numery na paczkach. Piszę możecie ponieważ równie dobrze może być to dla Was po prostu widzimisię grafika. Jednak obie te rzeczy mają trochę głębsze znaczenie. Tak więc: numery na paczkach oznaczają kolejność pojawiania się u nas kaw z poszczególnych regionów świata. Zaczęliśmy tą serię też w momencie kiedy kawy single origin zaczęliśmy palić w Warszawie więc łatwo możecie się domyślić, że ta właśnie Kostaryka jest już 24 kawką wypaloną na Hożej :) Natomiast linia biegnąca pośrodku naklejki jest odzwierciedleniem wykresu, który pojawia się na ekranie pieca w momencie palenia (wzrostu temperatury podczas palenia).
Data palenia: napisz do nas a z chęcią damy Ci znać o dacie ostatniego wypału.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.