Blog
Mistrzowskie kawy pod Aeropress

Chcemy by sezon aeropress trwał jak najdłużej, dlatego razem z Coffeedesk wpadliśmy na pomysł stworzenia serii kaw miesiąca specjalnie pod pressa. Będziecie mieli okazję wypróbować ziaren spod pieca wybranych hostów eliminacji w tym roku: Momento, Lani Coffee, Palarnia #Bezcukru i wiele więcej.

Po co to robimy? By szerzyć Waszą wiedzę o palarniach z całego kraju oraz aby coraz większa ilość osób miała okazję usłyszeć jakim fajnym urządzeniem jest aeropress.

Eliminacje do MPA 2023: Olsztyn - House Cafe

Olsztyn otwiera tegoroczne eliminacje do Mistrzostw Polski Aeropress: sezon drugi rozpoczniemy w kawiarni House Cafe przy Starym Mieście 11/16. Jak sami o sobie piszą: Tu czas pachnie aromatyczną kawą, przyjaźń smakuje aksamitną bezą a praca rozkwita ożywczą herbatą. Nie wiem jak Wy ale ja od razu mam ochotę się ich odwiedzić i wypić filiżankę dobrej kawy w towarzystwie kawałka bezy. 

Formularz rejestracyjny na eliminacje do MPA 2023

Znajdziecie tutaj formularz rejestracyjny na regionalne eliminacje do Mistrzostw Polski Aeropress 2023. Oprócz formularza zawarliśmy także wszystkie informacje na temat wpisowego oraz dane do wpłat. Pamiętajcie, że możecie zarejestrować się do więcej niż jednego miasta!

Cascara - Kostaryka Las Lajas

do sklepu  (2).png
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 dzień
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 35,00 zł 35.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Właściciele farmy Las Lajas: Oscar i Francisca Chacón, są już trzecim pokoleniem w swojej rodzinie, które hoduje kawę. Znani ze swoich wysoce zróżnicowanych procesów, dzięki którym są w stanie uzyskać najbardziej spektakularne kawy. Najbardziej godne uwagi są ich obróbki natural oraz kompleksowe i bogate honey. 

Farma Las Lajas położona jest u podnóża wulkanu Poas, na obrzeżach miasta Sabanilla w środkowej Kostaryce.

Nazwa Las Lajas pochodzi od hiszpańskiej wersji arabskiego słowa: określającego kamienne artefakty. Wykonane przez tubylców, które zostały znalezione na farmie, w momencie zasiania na niej pierwszych plonów. 

38 hektarów ziemi jest podzielonych na kilka działek, z których na każdej rosną różne gatunki drzew dające cień tworząc niepowtarzalny mikroklimat. Ponadto różne partie przetwarzają kawę w różny sposób – niektóre naturalnie, inne z miodem lub myte. Różnorodność upraw Las Lajas pozwala gospodarstwu na tworzenie kilku różnych produktów o różnych cechach na określonym obszarze. W rodzinie Chacón istnieje bogata tradycja uprawy kawy: pokolenia posiadają i produkują kawę na swojej ziemi od ponad 80 lat.

Cascara to suszona skórka kawowca, z której przygotować można wspaniały napar w smaku przypominający kompot. Cascara z Kostaryki Las Lajas w nutach przypomina słodką lemoniadę o grejpfrutowym smaku.

Jak parzyć Cascarę?

Najprościej jak się da! Do papierowego filtra na herbatę np. tego tutaj wsypcie dwie łyżeczki cascary. Później wlejcie zagotowaną wodę do kubka i po 6 minutach napar będzie gotowy :)

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoplo.pl, powered by Shoper.