Szukaj

Kolumbia La Floresta Washed + 36h fermentacja

Czas dostawy: 1-2 dni


#Ukoronowane - Monika

KOLUMBIA LA FLORESTA

Region: Huila
Właściciel farmy: Luis Ramirez
Odmiana: Caturron
Obróbka: Washed + 36h fermentacja
Wysokość uprawy: 1700-1750m n.p.m.
Nuty: białe winogrona, żółta śliwka, rabarbar
Waga: 250g

Proces: Washed (myta) z 36-godzinną fermentacją całej wiśni.
Metoda suszenia: Suszona światłem słonecznym kawa jest umieszczana na „secadero parabolico”, podobnej konstrukcji jak tunele. W zależności od warunków pogodowych proces ten może zająć od 15 do 20 dni. Kluczową kwestią jest unikanie zwiększonej wilgotności w nocy.

Sortowanie: Wisienki są sortowane ręcznie podczas zbioru oraz w młynie przed fermentacją. Następnie kawa jest sortowana podczas mycia.

Stabilizacja: Na farmie po wysuszeniu do 9-11% wilgotności kawa jest pakowana w worki GrainPro i sizal i przechowywana na farmie w temperaturze 20°C. Zwykle po 1-1,5 miesiąca kawa jest stabilna i gotowa do eksportu.

Tutaj zostaną wyświetlone opinie od twoich klientów

Zainstaluj aplikację Shoplo Reviews

Przejdź do aplikacji

Nasza najnowsza kolekcja

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj