Kenia, którą znajdziecie w owej paczce pochodzi z regionu Murang'a. Region ten posiad ponad 14 tyś. hektarów ziemi na których uprawiane są takie odmiany arabiki jak: SL28, SL34,Batian oraz Ruiru 11.
Farma z której pochodzi nasza Kenia to Ibutti, jej właścicielką jest Mercy Murathe żona Williama Murathe. Który to wcześniej od 50 lat sprawował pieczę nad farmą. Był nie tylko farmerem ale również bardzo dobrze prosperującym biznesmenem. Importował oraz dystrybuował wina a później nawet spróbował swoich sił w polityce, startując do Parlamentu.
Kawa, którą znajdziecie w paczce rosła na poziomie 1855 m.n.p.m, została poddana obróbce washed anerobic. Dzięki czemu jest kawą o wysokiej kwasowości z alkoholowymi nutami. Na pierwszy plan wybiją się w niej nuty owocowe, cytrusowe a później karmel i czekolada. Świetna kawa pod przelew automatyczny, do dripa albo aeropressa. W zależności od wybranej metody jesteście w stanie uzyskać z niej napary o różnych smakach.
Region: Muranga
Obróbka: Washed Anerobic
Odmiana: SL28, SL34, Ruiru 11
Nuty: marakuja, limonka, ciemny karmel, gorzka czekolada
Waga: 250g
Nasza etykieta
Patrząc na naszą etykietę możecie zastanawiać się czym jest ta linia pośrodku i co tak naprawdę oznaczają numery na paczkach. Piszę możecie ponieważ równie dobrze może być to dla Was po prostu widzimisię grafika. Jednak obie te rzeczy mają trochę głębsze znaczenie. Tak więc: numery na paczkach oznaczają kolejność pojawiania się u nas kaw z poszczególnych regionów świata. Zaczęliśmy tą serię też w momencie kiedy kawy single origin zaczęliśmy palić w Warszawie więc łatwo możecie się domyślić, że ta właśnie Kenia jest już 26 kawką wypaloną na Hożej :) Natomiast linia biegnąca pośrodku naklejki jest odzwierciedleniem wykresu, który pojawia się na ekranie pieca w momencie palenia (wzrostu temperatury podczas palenia).
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.